Hoe ben jij hier verzeild geraakt?25 april 2018

GrasEen paar weken geleden was ik bij het Congres: Communicating Evidence for Sustainable Development van de Universiteit van Wageningen.

Tijdens de lunch op de eerste dag raakte ik in gesprek met twee leeftijdgenoten: Een Belgische en een Australiër. Toen ik kort vertelde wat ik deed, vroeg de Australiër verbaasd: ‘Hoe ben je hier dan verzeild geraakt?’

 

Sustainable Development

Ik begreep zijn verbazing. Want wat heeft een interim communicatieadviseur bij een woningcorporatie te zoeken bij een congres over sustainabe development? Interessant genoeg voelde ik me juist heel erg verwant met de deelnemers aan het congres. Bijna iedereen die ik sprak had – net als ik – buitenlandervaring, wilde iets positiefs voor de wereld doen en voerde graag inhoudelijke gesprekken.

Communication for Development

Ik dacht juist: hoe kan het nu dat ik hier niet eerder verzeild ben geraakt?! Wat er met mijn sociale betrokkenheid gebeurd. Tijd voor verandering! En die verandering gaat er komen. Ik ben me op uiteenlopende manieren in het verdiepen in allerlei aspecten van het vakgebied Communication for Development (Wat dat is: lees je hier). En zou heel graag opdrachten willen gaan doen die hierbij aansluiten.

De komende maanden meer over mijn eerste stappen in dit vakgebied!

 

Terug naar blog